سردردهای گردنی (سرویکوژنیک)

سردردهای گردنی (سرویکوژنیک)

سردردهای گردنی (سرویکوژنیک) عموماً زنان را تحت تأثیر قرار می دهد و در موارد خاص می تواند مزمن شود. این شرایط از کجا می آید؟ می تواند از بیماری های دژنراتیو مانند استئوآرتریت سرچشمه بگیرد.

درد در یک طرف سر و پشت یک چشم، سفت شدن گردن، حالت تهوع، حساسیت به نور … سردردهای گردنی سومین نوع شایع سردرد است که در زنان شیوع بیشتری دارد.

جالب است به این نکته اشاره کنیم که در گذشته وجود این شرط تا حدودی مورد انتقاد قرار می گرفت؛ با این حال، امروزه متخصصان هنگام تشخیص علت های سردرد، آن را در نظر می گیرند. این امر به ویژه به دلیل یک واقعیت مهم است: بسیاری از موارد می توانند مزمن شوند.

اگر از سردرد رنج می برید، احتمالاً می دانید که این نوع رنج هنوز اغلب از نظر اجتماعی نامرئی است؛ به عنوان مثال، احتمالاً شنیده اید که برخی می گویند: «چگونه سردرد می تواند دلیلی برای کاهش بازدهی در محل کار باشد؟»

با وجود این دیدگاه رایج، پزشکان مراقبت‌های اولیه به خوبی می‌دانند که میگرن، سردردهای تنشی و سردردهای سرویکوژنیک می‌توانند بر روی مبتلایان اثر بگذارند.

برای مثال، مطالعه‌ای آمار جالبی را نشان داد. تنها 12 درصد از افرادی که از این شرایط رنج می‌برند، به‌طور متوسط سه روز کاهش بازدهی را نشان دادند؛ با این حال، کیفیت زندگی مبتلایان به سردرد، زمانی که وضعیت آنها مزمن می شود، به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد.

به این دلایل، ما در نظر داریم که دیده شدن مبتلایان به سردرد مهم است؛ به عنوان مثال، همه ما کسی را می شناسیم که از میگرن رنج می برد؛ با این حال، سردردهای گردنی به خوبی شناخته شده نیستند، با وجود این واقعیت که علائم در بخش های خاصی از جمعیت بسیار رایج است.

مناسب است که بگوییم این فقط یک گردن درد ساده یا فقط یک سردرد دیگر نیست. بیایید نگاه دقیق تری بیندازیم.

سردردهای گردنی: علائم و علل

اولاً، سردردهای گردنی چیست؟ این دردی است که در گردن ایجاد می شود، اگرچه فرد آن را در سر خود احساس می کند. اگرچه سردرد است، اما به طور کلی علت های دیگری مانند بیماری یا مشکلات فیزیکی در گردن دارد.

پروفسور اوتار سجاستاد اولین بار در سال 1993 سردردهای سرویکوژنیک را توصیف کرد؛ با این حال، تنها چند سال پیش بود که انجمن بین المللی سردرد  اطلاعات تشخیصی را در مورد این نوع سردرد منتشر کرد. آنها به شواهدی اشاره کردند که نشان می دهد این در واقع سومین نوع شایع سردرد در جهان است.

علائم احتمالی

همانطور که در بالا ذکر کردیم، درک این نکته مهم است که این سردردها زنان را به میزان بیشتری تحت تاثیر قرار می دهند. یک واقعیت بسیار خاص می تواند این را توضیح دهد: آنها اغلب با آرتروز مرتبط هستند. این نوع آرتریت شایع ترین است، با ساییدگی و پارگی پیشرونده مفاصل.

حال بیایید نگاهی به برخی از علائم اصلی سردردهای سرویکوژنیک بیندازیم:

  • درد ثابت در یک طرف صورت، حتی در یک چشم یا هر دو.
  • سفتی گردن.
  • درد هنگام سرفه یا عطسه.
  • حالت تهوع و افزایش درد در سر هنگام انجام هر حرکتی.
  • حساسیت به نور.
  • استفراغ و ناراحتی معده.

سردردهای سرویکوژنیک چگونه شروع می شوند؟

سردردهای سرویکوژنیک می توانند نقاط محرک و علل مختلفی داشته باشند. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، یکی از علل مهم استئوآرتریت (مربوط به مهره های C2 و C3) است. این وضعیت می تواند مزمن شود. در این مورد، بیمار باید به دنبال درمان هایی باشد که به او کمک می کند تا حداقل کیفیت زندگی را داشته باشد.

برخی از دلایل بالقوه این وضعیت به شرح زیر است:

  • وضعیت نامناسب بدن باعث می شود مفاصل یا بافت های نرم بیش از حد کار کنند.
  • برخی از مشاغل می توانند باعث شوند که گردن در وضعیتی بیش از حد کشیده شود؛ به عنوان مثال هنگام نشستن پشت، گردن و سر خود را صاف نگه نمی دارد. این امر می تواند باعث ایجاد استرس در گردن شود. اگر فرد آن را اصلاح نکند، به مرور زمان می تواند منجر به سردردهای سرویکوژنیک شود.
  • علاوه بر این، تروما مانند ضربه شلاق یا انواع دیگر صدمات نیز می تواند یک علت باشد.

درمان سردردهای سرویکوژنیک

اولین قدم ضروری در این موارد، تشخیص صحیح است. بسیاری از مردم تصور می کنند که فقط از یک سردرد ساده رنج می برند. در موارد دیگر، پزشکان مراقبت‌های اولیه ممکن است عمیق‌تر علت را بررسی نکنند و فقط ممکن است بیمار را با قرص‌های ضد التهابی برای درمان گردن درد یا سر درد بفرستند.

هنگامی که تشخیص درستی دارید، می توانید به درمان های مختلف نگاه کنید. شما ممکن است نیاز به استفاده از چندین روش درمانی داشته باشید، اما مطمئن شوید که با پیدا کردن علت اصلی سردرد شروع می‌کنید. مطالعاتی مانند این مورد توسط بیمارستان دانشگاه آکرشوس، در اسلو، راهبردهای درمانی متفاوتی را نشان می دهد.

راهبرد های درمانی

  • درمان شامل تمرینات پشت و گردن. بیمار تمرینات ملایمی را برای تسکین درد و بهبود تحرک انجام می دهد.
  • فیزیوتراپی. ماساژ و آموزش توسط متخصصان در درمان این بیماری می تواند به بهبود کیفیت زندگی بیمار کمک کند.
  • روش های تنفس و آرامش.
  • از یک بالش مخصوص برای اطمینان از قرار گرفتن سر، گردن و ستون فقرات در وضعیت مناسب در هنگام خواب استفاده کنید.
  • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی گزینه های درمانی رایج هستند.
  • یادگیری وضعیت بدنی خوب در طول روز بخش مهمی از اجتناب از این نوع سردرد است.

در نهایت و تنها در شدیدترین موارد، امکان جراحی نیز وجود دارد؛ به عنوان مثال، این ممکن است برای کمک به تصحیح فشرده سازی یک عصب در گردن یا ستون فقرات اعمال شود؛ با این حال مواردی که نیاز به جراحی دارند محدود است و به شرایط هر بیمار بستگی دارد.

برای نتیجه گیری، مایلیم به این نکته اشاره کنیم که در اکثر موارد، ترکیبی از درمان ها و راهبردهای مختلف می تواند بسیار سودمند باشد. بیمارانی که از سردردهای سرویکوژنیک رنج می برند می توانند تسکین یافته و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.

منبع

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *